Päivä 336, Kronshtadtka (Venäjä)

Olemme vihdoin liikkeellä. Ensimmäinen Venäjän autoilupäivä on takana ja teemme pian lähtöä toiselle. Yöpaikkamme oli mielenkiintoinen. Ajoimme eilen illalla päätieltä sivuun ja seurailimme pienempiä hiekkateitä, kunnes päädyimme jonkinlaiselle rapautuneelle betonialustalle keskelle korkeaa heinikkoa ja matalia pensaita. Tarkemmissa tutkimuksissa selvisi, että tämä on ollut joskus helikopterikenttä. Kylmän sodan aikaan näillä seuduin on varmasti ollut säpinää. Vladivostok oli silloin suljettu kaupunki, jonne ulkopuolisilla ei ollut asiaa. Muutenkin Tyynenmerenrannikko lienee ollut tarkasti vahdittu. Oli miten oli, nukuimme oikein makeasti nykyään horsmaa kasvavan laskeutumisalueen reunalla.

Varsinaisessa Siperiassa emme vielä ole. Meidän pitää ajaa ensin nelisen sataa kilometriä pohjoiseen kaupunkiin nimeltä Habarovsk. Se on suuri paikka, suurempi kuin Vladivostok. Olemme siis yhä kahden Venäjän itärannikon suurkaupungin…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovista kirjoista:

Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä.(osa 1)
Länttä ja itää: seikkailuja Pohjois-Amerikan ja Siperian maanteillä (osa 2)

Seuraa Facebookissa: facebook.com/havaintoja
Seuraa Instagramissa: @havaintoja.matkan.varrelta

 

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.