Päivä 334, Vladivostok (Venäjä)

Jii palasi Suomesta eilen. Matkansa oli mennyt hyvin, vaikka olikin pitkä. Hänelläkään ei ollut ongelmia viisuminsa kanssa, joten kai se on uskottava paperimme olevan kunnossa. Jälleennäkemisen kunniaksi kävimme syömässä ja kiertelimme kaupunkia. Aikaa oli, sillä eilen auton suhteen ei tapahtunut mitään. Tänään iltapäivällä puhelin vihdoin soi. Nissan oli tullattu ja kaikki viranomaisten kanssa oli selvää. Konttia siirrettiin parasta aikaa rekalla pois satamasta purkualueelle. Oli kiire. Kontit kun halutaan purkaa ja saada takaisin kiertoon mahdollisimman nopeasti. Tatjana ja pomonsa Viktor tulisivat hakemaan aivan pian. Sopiiko? Totta kai sopii, vastasin. Kerroin Jiille tilanteen ja laitoin kengät jalkaan. Hän jäi hotellille odottamaan, mitä tuleman piti.

Vartin päästä Tatjanan keltainen pikkuauto kurvasi hotellin eteen. Kuten muuallakin Venäjällä on liikenne täällä oikeanpuoleista. Useimpien autojen ratti on silti tähän nähden väärällä puolella, eli oikealla…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovista kirjoista:

Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä.(osa 1)
Länttä ja itää: seikkailuja Pohjois-Amerikan ja Siperian maanteillä (osa 2)

Seuraa Facebookissa: facebook.com/havaintoja
Seuraa Instagramissa: @havaintoja.matkan.varrelta

 

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.