Päivä 332, Vladivostok (Venäjä)

Voitto! Laiva saapui perille Vladivostokiin eilen, eikä vesiesteitä matkalla kotiin enää ole. Ensimmäisen näkemäni aikataulun mukaan laivan piti olla perillä yhdeltä iltapäivällä. Jossain vaiheessa matkan aikana saapumisaika vaihtui kahteen. Lopulta, lähestyessämme Vladivostokin satamaa, ilmestyi ilmoitustaululle lappu, jossa kerrottiin maihinnousun alkavan kymmentä yli kolme. Paatti oli siis lopulta useamman tunnin myöhässä. Mutta parempi myöhään, kuin ei milloinkaan.

Seisoin pitkään muiden matkustajien kanssa laivan aulassa odottamassa maihinpääsyä. Lopulta laskusilta avattiin ja marssimme alas sataman betonilaiturille, sitten heti sokkeloiseen satamaterminaaliin. Passit tarkastettiin siellä. Vaikka kaiken piti olla kunnossa, jännitti silti…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovista kirjoista:

Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä (osa 1)
Länttä ja itää: seikkailuja Pohjois-Amerikan ja Siperian maanteillä (osa 2)

Seuraa Facebookissa: facebook.com/havaintoja
Seuraa Instagramissa: @havaintoja.matkan.varrelta

 

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.