Päivä 321, Tokio (Japani)

Suur-Tokiossa asuu 36 miljoonaa ihmistä. Sitä ei uskoisi, sillä niin siistiä täällä on. Asiat ovat toden totta järjestyksessä. Kaikki tuntuu toimivan suorastaan uskomattoman hyvin. Ihmiset kulkevat kävellen, polkupyörillä ja metrolla. Autojakin täällä on, mutta ne ovat jotenkin huomaamattomia. Pienikokoisia ja hiljaisia. Tiet eivät näytä ruuhkaisilta ja katuja ylittäessään autot melkein unohtaa. Täällä jalankulkijan ei tarvitse pelätä jatkuvasti henkensä puolesta, kuten joissain muissa liikennekulttuureissa täytyy. Ei tarvitse mennä kuin meren yli Kiinaan, niin meininki on aika erilaista. Siellä on pienemmän vika, jos jää alle. Kaikesta edellä mainitusta johtuen Tokio vaikuttaa paikoin kuin pikkukaupungilta konsanaan. Jotenkin korttelimaiselta.

Epäilen, että ärsykkeiden määrää on pyritty täällä aktiivisesti minimoimaan. Konfliktien mahdollisuudet pyritään…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovista kirjoista:

Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä (osa 1)
Länttä ja itää: seikkailuja Pohjois-Amerikan ja Siperian maanteillä (osa 2)

Seuraa Facebookissa: facebook.com/havaintoja
Seuraa Instagramissa: @havaintoja.matkan.varrelta

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.