Päivä 315, GTS Celebrity Millennium (Jokohama, Japani)

Merimatkan loppuun saatiin kuin saatiinkin vähän jännitystä. On viimeinen iltamme laivalla ja olemme jo Jokohaman satamassa. Etuajassa. Luonnonvoimat ovat piinanneet Japania syyskuussa. Vasta kolme viikkoa sitten maata runnoi taifuuni Jebi. Se oli voimakkain saarivaltiota kohdannut hirmumyrsky neljännesvuosistaan, ja aiheutti kymmenkunta kuolemantapaustakin. Edellisen myllerryksen jälkiä on tuskin saatu siivottua, mutta piina jatkuu taas. Hokkaidon satamissa ollessamme Japania nimittäin lähestyi etelästä uusi supertaifuuni, tällä kertaa nimeltään Trami. Kapteeni teki tästä omat johtopäätöksensä, ja päätti jättää satamakäynnin Fujivuoren kupeessa kokonaan väliin. Niinpä laiva seilasi suoraan Hokkaidolta tänne, risteilyn…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovista kirjoista:

Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä (osa 1)
Länttä ja itää: seikkailuja Pohjois-Amerikan ja Siperian maanteillä (osa 2)

Seuraa Facebookissa: facebook.com/havaintoja
Seuraa Instagramissa: @havaintoja.matkan.varrelta

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.