Päivä 311, GTS Celebrity Millennium (edelleen Tyynimeri)

Tyynimeri on nyt käytännössä ylitetty. Näimme eilen taas maata. Ohittamamme tuliperäiset saaret kuuluivat Hokkaidon ja Kamtsatkan niemimaan välissä oleviin Kuriileihin. Saaristo on Venäjän hallinnassa, vaikka maat ovat kiistelleet niiden omistuksesta aina toisesta maailmansodasta lähtien. Komeita tulivuoria joka tapauksessa. Sää on ollut puolipilvisen harmaa ja merenkäynti vähäistä.

Saavumme Japanin ensimmäiseen satamaan huomenna. Otaru on maan pohjoisosassa, aivan Sapporon kupeessa. Olen käynyt Japanissa kerran aikaisemmin, mutta silloin Hokkaidon saari jäi näkemättä. Se oli liian ylhäällä, eikä aika riittänyt. Silloinkin tulin maahan vesiteitse, mutta aivan eri suunnasta. Korean eteläosasta lähtenyt laiva jätti minut ja kaverini Japanin eteläosaan Fukuokaan. Sieltä jatkoimme Tokioon pysähdellen matkalla Hiroshimassa, Kiotossa ja…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovista kirjoista:

Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä (osa 1)
Länttä ja itää: seikkailuja Pohjois-Amerikan ja Siperian maanteillä (osa 2)

Seuraa Facebookissa: facebook.com/havaintoja
Seuraa Instagramissa: @havaintoja.matkan.varrelta

 

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.