Päivä 303, GTS Celebrity Millennium (Sitka, Alaska)

Emme saaneet ihan vielä karistettua Pohjois-Amerikan pölyjä jaloistamme, sillä olemme jälleen Alaskassa. Paikan nimi on Sitka ja laiva seisoo täällä laiturissa puoli kymmenestä aamupäivällä aina iltakuuteen. Sitten jatkamme kohti Japania. Alus ei käy enää satamissa ennen sitä. Ei siihen juuri mahdollisuutta olisikaan, sillä Alaskan etelärannikon ja Japanin välillä ei ole oikein paikkoja, joissa pysähtyä. Pohjoisen Tyynenmeren vähäiset saaret eivät taida olla edes asutettuja. Tämänpäiväisen jälkeen edessä on siis puolentoista viikon edestä meripäiviä.

Laivan turvallisesta syleilystä ei olisi ollut pakko lähteä mihinkään, mutta päätimme jaloitella hieman ja katsastaa, miltä Sitka näyttää. Autollahan emme täälläpäin käyneet, eikä tänne tietä pitkin olisi päässytkään. Olemme nimittäin saarella. Jos laivaan…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovista kirjoista:

Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä (osa 1)
Länttä ja itää: seikkailuja Pohjois-Amerikan ja Siperian maanteillä (osa 2)

Seuraa Facebookissa: facebook.com/havaintoja
Seuraa Instagramissa: @havaintoja.matkan.varrelta

 

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.