Päivä 277, Deadhorse (Alaska, Yhdysvallat)

Nyt se on sitten tehty. Pääsimme perille. Molemmat Amerikat on ajettu halki etelästä pohjoiseen ja matkan alkuperäinen tavoite saavutettu. Ihan ensimmäisessä reittisuunnitelmissa karttaviiva päättyi tänne. Päätepisteen vieressä oli kuitenkin vielä silloin kysymysmerkki. Enää moisille arvoitusmerkeille ei ole tarvetta, sillä suunnitelma muuttui konkretiaksi eilen, kun saavuimme vihdoin Pohjois-Amerikan pohjoisimpaan teitse saavutettavissa olevaan taajamaan. Jopa Kanadan Tuktoyaktuk on karvan verran etelämmässä kuin tämä paikka, jolla on kartoissa kaksi nimeä. Prudhoe Bay ja Deadhorse. Käsittääkseni molemmat ovat olemassa ja tämän asutuskeskuksen kaksi eri osaa, mutta oikeasti täällä on vain yksi harvaan rakennettu teollisuusalue. Käytän siten jatkossa Deadhorsea, onhan se noista kahdesta jotenkin hienompi ja kalskahtaa jo itsessään…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovista kirjoista:

Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä (osa 1)
Länttä 
ja itää: seikkailuja Pohjois-Amerikan ja Siperian maanteillä (osa 2)

Seuraa Facebookissa: facebook.com/havaintoja

Seuraa Instagramissa: @havaintoja.matkan.varrelta

 

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.