Päivä 274, Mile 60, Dalton Hwy (Alaska, Yhdysvallat)

Jos totta puhun, lähtökohdat Daltonin seikkailulle eivät olleet vielä aiemmin tänään kovin lupaavat. Auto nimittäin kärsi paljon Kanadan koitoksesta ja jossain vaiheessa alkoi vaikuttaa siltä, että se suorastaan hajoaa käsiin. Dempsterin valtatiellä ajetut vajaa kaksituhatta kilometriä olivat Nissanille kovempi urakka kuin koko aiempi matka yhteensä. Tai siltä se ainakin pohjoisessa käytyämme tuntui. Ajoimme huonoilla teillä myös esimerkiksi Boliviassa ja Perussa, mutta siellä piti suorastaan ryömiä. Kuoppia oli niin paljon, että kovaa ei voinut ajaa. Luulen, että se säästi autoa. Kanadan tie oli petollisempi. Tasaisempana sillä pystyi ajamaan 80 – 90 kilometrin tuntinopeutta, joten kun kuoppia tuli vastaan yllättäen, jysähti kovaa.

Soratiet jatkuivat aina rajan yli, mutta jossain vaiheessa Alaskan puolella matkalla Fairbanksiin pääsimme taas…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovista kirjoista:

Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä (osa 1)
Länttä ja itää: seikkailuja Pohjois-Amerikan ja Siperian maanteillä (osa 2)

Seuraa Facebookissa: facebook.com/havaintoja
Seuraa Instagramissa: @havaintoja.matkan.varrelta

 

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.