Päivä 252, Carbella (Montana, Yhdysvallat)

Vietimme juuri kaksi päivää Yellowstonessa, joka lienee Yhdysvaltain kuuluisin kansallispuisto. Maan vanhinkin se taitaa olla. Pääosin Wyomingin osavaltiossa sijaitseva alue on suuri, lähes 9000 neliökilometriä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että puistossa kulkee satoja kilometrejä maantietä, ja siellä liikutaan autoillen. Old Faithful -nimellä tunnetun geysirin ympärillä ajoväylät muistuttivat suorastaan moottoriteitä. Kaistoja on useita suuntaansa ja muutamissa kohdissa risteyksiin on jopa rakennettu eritasoliittymät. Moisia liikennejärjestelyitä näkee harvassa luontokohteessa. Alueella on myös useampi huoltoasema ja kauppa. Palvelut siis pelaavat ja liikkuminen on helppoa. Kuten kaikissa muissakin kansallispuistoissa, myös Yellowstonessa järjestelyt ovat viimeisen päälle kunnossa.

Eivätkä järjestelyt turhia olleetkaan, sillä puistossa oli vilinää ja vilskettä. Kiinalaisia turisteja Yellowstonessa palloili…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovista kirjoista:

Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä (osa 1)
Länttä ja itää: seikkailuja Pohjois-Amerikan ja Siperian maanteillä (osa 2)

Seuraa Facebookissa: facebook.com/havaintoja
Seuraa Instagramissa: @havaintoja.matkan.varrelta

 

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.