Päivä 247, Salt Lake City (Utah, Yhdysvallat)

 

Salt Lake City. Suolajärvikaupunki. Joskus vuosituhannen vaihteessa kävelin Töölössä. Oli myöhäissyksy, pimeää ja sateli räntää. Minut pysäytti kadulla kaksi kohteliasta parikymppistä nuorta miestä. Molemmat olivat pukeutuneet virallisesti pukuihin ja siistiin ulkotakkiin. Hieman auki ollut kaulus paljasti suorassa olevan solmion. Vaikka kaverukset eivät selvästikään olleet suomalaisia, puhuivat he silti lähes täydellistä suomea. Minulle haluttiin kertoa mormoniuskosta. Nuoret miehet olivat tietysti lähetyssaarnaajia, niitä samoja, joita eräs suomalainen mobiilipalveluiden tarjoaja mainoskampanjassaankin jokunen vuosi sitten parodioi. Nämä aidot olivat tosin siistimpiä ja vähemmän nörttejä kuin mainoksen hahmot. Muistan edelleen, kuinka hämmästynyt olin kaverusten…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovista kirjoista:

Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä (osa 1)
Länttä ja itää: seikkailuja Pohjois-Amerikan ja Siperian maanteillä (osa 2)

Seuraa Facebookissa: facebook.com/havaintoja
Seuraa Instagramissa: @havaintoja.matkan.varrelta

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.