Päivä 245, Hell’s Backbone Road (Utah, Yhdysvallat)

 

Yosemitessa alkanut erähenkinen automatkailu jatkuu taas. Olemme kierrelleet Las Vegasista lähtömme jälkeen erinäisiä luonnonpuistoja kolmen osavaltion alueella. Nevada, Utah ja Arizona kohtaavat täällä. Emme ole olleet viime päivinä aina kärryillä siitä, paljonko kello on. Välillä se on tunnin enemmän, välillä tunnin vähemmän. Manner-Yhdysvalloissa on neljä aikavyöhykettä, ja Tyynenmeren aika vaihtuu Kalliovuorten ajaksi näillä main. Eilen taisimme olla parin tunnin sisällä kaikissa kolmessa osavaltiossa. Toki osavaltion vaihtuminen ilmoitetaan aina kyltein (tervemenoa täältä, tervetuloa tänne), mutta jos niitä kohtaa kovin usein unohtaa helposti, mikä olikaan se viimeinen nimi, joka tien vierustaa…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovista kirjoista:

Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä (osa 1)
Länttä ja itää: seikkailuja Pohjois-Amerikan ja Siperian maanteillä (osa 2)

Seuraa Facebookissa: facebook.com/havaintoja
Seuraa Instagramissa: @havaintoja.matkan.varrelta

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.