Päivä 238, Stanislaus National Forrest (Kalifornia)

Lähdimme eilen liikkeelle Golden Gaten pohjoispuolelta aamupäivällä ja lähdimme kiertämään San Franciscon lahtea rannikkoa pitkin myötäpäivään. Koitimme välttää suuria teitä, ja alkuun se onnistuikin. Ensimmäisenä vastaan tuli Sausalito, jyrkkään rinteeseen rannalle rakentunut hyvinvoiva pikkukaupunki. Tunnelma oli unelias, kaikki hyvin siistiä ja rannan huvivenesatama täynnä pursia. Asuntolaivojakin siellä oli. Sausalitosta ei ole San Franciscon keskustaan kuin viitisentoista kilometriä, mutta sen todellisuus oli kuin toisesta maailmasta. Kaupungilla on maine boheemina, mutta vauraana paikkana. Nälkätaiteilijat eivät taidakaan kylänraitilla notkua. Yleisilmeen perusteella asuntojen täytyy olla todella kalliita. Keskituloisella ihmisellä ei taida olla asiaa Sausalitoon kuin turistina.

Matka jatkui ja joudimme takaisin moottoritielle. Seuraava etappi oli Berkeleyn…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovista kirjoista:

Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä (osa 1)
Länttä ja itää: seikkailuja Pohjois-Amerikan ja Siperian maanteillä (osa 2)

Seuraa Facebookissa: facebook.com/havaintoja
Seuraa Instagramissa: @havaintoja.matkan.varrelta

 

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.