Päivä 228, Santa Barbara (Kalifornia, Yhdysvallat)

Jenkeissä piisaa autoja. Muita tienkäyttäjiä on tuhansia ja tuhansia, suorastaan uskomaton määrä. Koko matka San Diegon liepeillä sijainneelta leirintäalueelta tänne oli moottoritietä. Samaan suuntaan meneviä kaistoja oli kolmesta kahdeksaan, ja liikennevirta niillä jatkuvaa. Autokanta on hyvinkin kirjavaa ja keskimäärin aika uutta. Elokuvista tuttuja laivamaisia jenkkirautoja ei näy oikeastaan lainkaan, mutta kyllä autot täällä selvästi aiempaa suurempia ovat. Suurin ero Eurooppaan ovat nelioviset lava-autot, joita Kaliforniankin teillä liikkuu paljon. Jotkut niistä ovat valtavan suuria ja korkeita. Suomessa ne olisi rekisteröitävä kuorma-autoiksi. Luulin pickupien olevan enemmän maaseutumaisten alueiden juttu, mutta näköjään niin ei olekaan. Ne taitavat olla muodissa. Myös erilaisia katumaastureita on paljon.

Santa Barbara sijaitsee Los Angelesin pohjoispuolella, joten jouduimme ajamaan kaupungin läpi. Se ei tosin…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovista kirjoista:

Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä (osa 1)
Länttä ja itää: seikkailuja Pohjois-Amerikan ja Siperian maanteillä (osa 2)

Seuraa Facebookissa: facebook.com/havaintoja
Seuraa Instagramissa: @havaintoja.matkan.varrelta

 

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.