Päivä 224, La Joya (Meksiko)

Olemme taas Tyynenmeren rannalla ja viluttaa. Mittari näyttää alle kahtakymmentä. On hämmästyttävää, kuinka erilainen ilmasto Bajan niemimaan eri rannikoilla vallitsee, vaikka ne ovat vain alle kahdensadan kilometrin päässä toisistaan. Pari edellistä päivää hikoilimme Kalifornianlahden rannalla yli neljänkymmenen asteen helteissä. Pääsyyllinen viileään keliin lienee tuo parinkymmenen metrin päässä oleva valtameri.

Ellei mikään mene pieleen, tämä on viimeinen päivämme Meksikossa. Lähdemme kohta Yhdysvaltain rajalle. Vaihtoehtoja on monta. Pienen pähkäilyn jälkeen päätimme suunnata lähimmän Tijuanan raja-aseman sijasta…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovista kirjoista:

Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä (osa 1)
Länttä ja itää: seikkailuja Pohjois-Amerikan ja Siperian maanteillä (osa 2)

Seuraa Facebookissa: facebook.com/havaintoja
Seuraa Instagramissa: @havaintoja.matkan.varrelta

 

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.