Päivä 221, Gonzaga Bay (Meksiko)

Länkkärimaisemat jatkuvat. Jos Mexicalin tietämissä oli stereotyyppisen meksikolaista, on täällä vielä enemmän sitä. Katselimme tänään koko päivän tien molemmille puolille levittäytyvää kumpuilevaa ja hiekkasoraista maastoa. Kaktukset ovat valtavia, kuin Lucky Luke -sarjakuvasta konsanaan. Monen mielikuva Meksikosta taitaa olla tällainen, eikä se ole sinänsä sattumaa. Klassisten lännenelokuvien ja seikkailukertomusten tapahtumat sijoittuivat oikeastikin näille main, Yhdysvaltain rajamaastoon. Pohjois-Meksiko on populaarikulttuurissa yliedustettu. Siksi harva yhdistää maahan vaikkapa Jukatanin viidakoita. Vähän tällainen käsitys minullakin taisi ennalta olla. Odotin kaktuksia ja hiekkaa. Viime viikkojen aikana on selvinnyt, että on Meksikossa paljon muunkinlaista maisemaa.

Lähdimme vuorilta tänään aamulla ja palasimme…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovista kirjoista:

Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä (osa 1)
Länttä ja itää: seikkailuja Pohjois-Amerikan ja Siperian maanteillä (osa 2)

Seuraa Facebookissa: facebook.com/havaintoja
Seuraa Instagramissa: @havaintoja.matkan.varrelta

 

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.