Päivä 194, El Cuco (El Salvador)

El Cuco on rauhallinen ja unelias rantakylä Tyynenmeren rannalla. Seesteisyys johtuu varmaan osittain siitä, ettei täälläkään ole sesonki. Useimmat majatalot ja hotellit ovat tyhjillään. El Cucon hiekkaranta on kilometrejä pitkä. Palmut huojuvat. Elämän varjopuoletkin täällä tosin näkyvät, sillä kylän kulkukoirat eivät ole kovin hyvässä kuosissa. Ne ovat surkeamman ja sairaamman näköisiä kuin oikeastaan missään aiemmin. El Salvador, surullisten perrojen maa. Perro on espanjaksi koira.

Majoituimme majatalon pihamaalle. Tässä on myös muutama paikka automatkailijoille. Muutaman dollarin vuorokausihintaan sisältyy myös uima-altaan käyttöoikeus. Emme ole ainoita vieraita, sillä viereemme pysäköi kanadalainen kolmikymppinen pariskunta. He ovat liikkeellä asuntoautoksi muuttamallaan koulubussilla ja tulossa pohjoisesta. Vaihdoimme kuulumisia ja neuvoja. Meitä tietysti kiinnosti Pohjois-Amerikka, heitä eteläinen. Pat ja Kat olivat…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovasta kirjasta Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä.

Seuraa Facebookissa: facebook.com/havaintoja
Seuraa Instagramissa: @havaintoja.matkan.varrelta

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.