Päivä 192, San Miguel (El Salvador)

Kun olimme selvinneet Nicaraguan rajalta Hondurasin Cholutecaan ja löytäneet majapaikan, lähdimme syömään. Parin korttelin päässä sijainneesta pikaruokaravintolasta takaisin motellille kävellessämme Jii katseli ympärilleen ja totesi sitten kaupungin olevan juuri sellainen paikka, jossa joku saattaa ampua sinut ohiajavasta autosta. Se oli mielestäni hyvä tiivistys.

Pohdiskelen paljon paikkojen erilaisia luonteita, enkä osaa tälläkään kertaa tarkasti yksilöidä, mistä häiritsevä turvattomuuden tunne johtui. Kaupunki ei ollut erityisen rähjäinen. Rakennukset olivat matalia laatikoita, kadut leveitä ja suoria. Tällainen ei ole kovin viihtyisää jalankulkumaastoa, eikä kaduilla juuri kukaan meidän lisäksemme kävellytkään. Kaupungin yleisilme muistutti Yhdysvalloista, jossa urbaanit alueet on myös usein rakennettu autoilun ympärille. Ehkä autoammuskelumielikuvakin kumpusi elokuvissa nähdystä Los Angelesin jengilähiökuvastosta. Sielläkin kadut ovat liian leveitä, rakennukset matalia ja aurinko paistaa. Straight outta Compton. Jännitteistä tunnelmaa eivät varsinaisesti vähentäneet…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovasta kirjasta Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä.

Seuraa Facebookissa: facebook.com/havaintoja
Seuraa Instagramissa: @havaintoja.matkan.varrelta

 

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.