Päivä 189, San Miguelito (Nicaragua)

Itävaltalainen Tobias osoittautui mielenkiintoiseksi mieheksi. Juttelimme pitkään eilen illalla. Lukulaseineen harmaantunutta akateemikkoa muistattanut mies on koulutukseltaan juristi, ja tehnyt parikymmentä vuotta hommia kansainvälisille järjestöille mitä kummallisimmissa paikoissa ympäri maailman. Hän kertoi muun muassa asuneensa vuosia Somaliassa, jossa maalle laadittiin tuolloin uutta perustuslakia. Keski-Aasiakin oli hänelle tuttu asemapaikka ja hän kehui seutua kovin. Sinne on vielä jossain vaiheessa päästävä. Eläkkeelle jäätyään Tobias toteutti nyt pitkäaikaista haavettaan matkustaa autolla maailman ympäri. Projektiin oli aikataulutettu viisi vuotta.

Tobias oli menossa samaan suuntaan kuin mekin, mutta kaasutti rajalle jo kahdeksan jälkeen aamulla. Me taas otimme rauhallisemmin. Joimme kahvia ja pohdimme asioita. Kymmenen minuutin ajomatkan päässä ollut raja-asema oli Costa-Rican ja Nicaraguan välisistä ylityspaikoista vilkkain, eikä se houkutellut lainkaan. Sillä oli netistä luetun perusteella huono maine. Ajatus…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovasta kirjasta Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä.

Seuraa Facebookissa: facebook.com/havaintoja
Seuraa Instagramissa: @havaintoja.matkan.varrelta

 

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.