Päivä 171, Cartagena de Indias (Kolumbia)

Olemme nyt Cartagenassa ja Karibianmeri on tuossa ikkunan alla. Tätä pidemmälle emme enää tällä mantereella autoile. Loppumatka Venezuelan rajan kupeesta tänne oli pelkkää maaseutua, eikä se tarjonnut kovin kummoista nähtävää. Maasto oli viidakkoista ja verraten tasaista. Vuorista ei ollut enää riesaa. Sää oli epävakaa. Välillä satoikin rankasti. Pätkän ehkä mieleenpainuvin juttu olivat moninaisista elukoista kertovat merkit. Ainakin muurahaiskarhuista ja liskoista varoiteltiin useampaan otteeseen. Itse eläimiä emme kuitenkaan nähneet.

Kolumbian ja Ecuadorin liikenteen erityispiirre ovat olleet erilaiset pienyrittäjät. Jokaisen tietullin, hidastetöyssyn ja liikennevalon kohdalla päivystää jotain pientä myyviä kauppiaita. Valikoimaan kuuluu ainakin pähkinöitä, sipsejä, kolaa ja vettä. Kun autot joutuvat hidastamaan, hyökkäävät kaupustelijat autojen sekaan kauppatavaroitaan korkealla päänsä yläpuolella pitäen. Joskus kauppoja näkyy syntyvänkin. Muutamankin kolikon tienaaminen…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovasta kirjasta Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä.

Seuraa Facebookissa: facebook.com/havaintoja
Seuraa Instagramissa: @havaintoja.matkan.varrelta

 

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.