Päivä 168, Curumani (Kolumbia)

Matka Bogotasta Cartagenaan ottaa kolme päivää. Nyt kaksi ajettuamme tiedämme sen varmaksi. Bogota on 2600 metrin korkeudella, joten siellä oli verraten viileää. Samaa ei voi sanoa tästä alueesta, joka taitaa olla varsin lähellä merenpintaa, vaikka sisämaassa onkin. Viime yö oli nihkeä, trooppinen suorastaan. Jo taannoinen Ecuador oli vehreä, mutta Kolumbia on vielä enemmän sitä. Kaikkein korkeimmalla sijainneita alueita luukuunottamatta täällä on ollut hyvin viidakkoista. Olemme selvästi siirtymässä Andien vuoristotodellisuudesta toisenlaiseen maailmaan, kohti Karibianmerta, kohti kuumaa ja kosteaa Keski-Amerikkaa. Ihan kuin aurinkokin paistaisi täällä jotenkin eri tavalla kuin se vuorilla paistoi. Kovemmin.

Vietimme viime yön vuorokauden ympäri auki olleen huoltoaseman parkkipaikalla. Tällä kertaa kysyimme siihen jopa luvan, jota emme ole yleensä vastaavissa tilanteessa tehneet. Henkilökunta siis tiesi meidän olevan sisällä autossa. Se rauhoitti mieltä. Tavallaan meillä oli vartija. Turvallisuuden tunteesta huolimatta…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovasta kirjasta Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä.

Seuraa Facebookissa: facebook.com/havaintoja
Seuraa Instagramissa: @havaintoja.matkan.varrelta

 

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.