Päivä 155, Quito (Ecuador)

Quito on miellyttävä kaupunki. Siitä on tainnut jopa tulla tämän mantereen suosikkini. Yläviistosta Quitoa pääsee katselemaan ajamalla kaapelihissillä kaupunkia reunustavalle vuorelle. Vaaleansävyiset rakennukset ja punatiiliset katot kirjovat kumpuilevaan laaksoon levittäytyvää maisemaa. Vihreääkin on paljon. Yleisilme on matalahko. Paikoin korkeammalle nousevat suorastaan pahaenteisen tummanharmaat siirtomaa-ajan katedraalit. Vanha keskusta on hyvin säilynyt ja espanjalaisvallan aikaiset rakennukset pidetty kunnossa. En ihmettele, että alue on Unescon maailmanperintökohde. Me olemme majailleet uudella puolella kaupunginosassa. Se puolestaan on moderni ja nuorekas. Sää on ollut miellyttävän aurinkoinen, hieman yli parikymmentä astetta plussan puolella. Quito on sen verran korkealla, että lämpötila pysyy maltillisissa lukemissa, niin päiväntasaajalla kun olemmekin.

Täällä kuulee usein muitakin kieliä kuin espanjaa. Moni quitolainen puhuu myös ainakin jonkin verran englantia, joka on aiempaan Etelä-Amerikkaan verrattuna jossain määrin yllättävää. Jopa hotellimme kerrossiivooja osaa kieltä hieman. Katukuvassa näkee taajaan kielikoulujen…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovasta kirjasta Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä.

Seuraa Facebookissa: facebook.com/havaintoja
Seuraa Instagramissa: @havaintoja.matkan.varrelta

 

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.