Päivä 153, Quito (Ecuador)

Pinta-alaltaan Ecuador on noin kaksi kolmasosaa Suomesta. Perun, Chilen ja Argentiinan jälkeen se tuntuu hyvinkin pieneltä. Niissä tuhat kilometriä ei ollut matka eikä mikään. Täällä asiat ovat toisin, sillä olemme jo keskellä maata, pääkaupungissa Quitossa. Täältä on Kolumbian rajalle vain 250 kilometriä. Quitosta lähdettyämme olemme halutessamme seuraavassa maassa jo samana iltana.

Ensivaikutelma tästä kaupungista on yllättävän moderni. Quito sijaitsee pitkässä laaksossa. Tänne tullessamme kiemurtelimme kaupunkia ympäröivien vuorien rinteillä ja laaksojen pohjilla. Tiet olivat kuitenkin erittäin hyväkuntoisia ja jopa vuoristossa samansuuntaisia kaistoja oli monesti useampi suuntaansa. Peruun verrattuna nämä asiat ovat Ecuadorissa hyvässä mallissa. Pienen maan tieverkko on epäilemättä helpompi laittaa…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovasta kirjasta Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä.

Seuraa Facebookissa: facebook.com/havaintoja
Seuraa Instagramissa: @havaintoja.matkan.varrelta

 

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.