Päivä 123, Arica (Chile)

Niinhän siinä sitten kävi. Koko Bolivian keikkamme meni aika lailla pieleen, ja jouduimme lopulta palaamaan häntä koipien välissä takaisin Chileen. Olisin halunnut nähdä Bolivian pääkaupungin La Pazin, mutta ilmeisesti niin ei ollut tällä kertaa tarkoitettu. Pois ajaessamme tuli vettä ja rakeitakin. Välillä maa oli suorastaan valkoinen. Olin aivan oikeassa arvellessani ylätasangon tulvivan helposti. Kun kaatosade alkoi, virtasi teillä ja niiden vierustoilla hetkessä suuria määriä vettä. Matkantekoamme tämä ei kuitenkaan onneksi pysäyttänyt. Nyt olemme jo Tyynenmeren rannalla, kaupungissa nimeltä Arica. Peruun päästäkseen oli ajettava alas vuorilta ja koko matka takaisin merelle. Muita rajanylityspisteitä ei Perun ja Chilen välillä ole. Akklimatisoitumisemme meni siis lopulta pipariksi, olemmehan käytännössä taas korkeudella nolla.

Bolivian seikkailun jäljiltä auto on niin törkyinen, ettei ikkunoista meinaa ulos nähdä. Onneksi se on sentään ehjä ja kulkee yhä. Hyvä puoli Bolivian hitaissa teissä oli, ettei Nissan oireillut maassa kertaakaan, niin neljässä kilometrissä kuin olimmekin. Nopeudet olivat niin matalia ja tarvittava teho ja vääntö niin…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovasta kirjasta Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä.

Seuraa Facebookissa: facebook.com/havaintoja
Seuraa Instagramissa: @havaintoja.matkan.varrelta

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.