Päivä 119, Ruta Nacional 5 (Bolivia)

Bolivian seikkailu ei ole toistaiseksi mennyt ihan putkeen. Olemme nyt jonkinlaisessa sorakuopassa maan syrjäisessä eteläosassa. Olisimme halunneet ajaa tänään Uyunin kylään asti, mutta se ei onnistunut. Siispä yövymme tässä. Puuttomalla ylätasangolla satelee ja salamoi komeasti. Emme ole vielä nähneet tässä maassa yhtään päällystettyä tienpätkää. Huonot tiet tai haastavat luonnonolosuhteet eivät kuitenkaan ole syy siihen, miksemme ole siellä missä haluaisimme olla. Niiden sijaan kulkumme esti Bolivian kansa, vaikka emme oikein tiedäkään miksi.

Kaikki alkoi kuitenkin hyvin. Ajoimme aamulla rajalle verraten levänneinä ja intoa täynnä. Chilen rajapoliisit pelasivat toimistossaan pingistä. Asiakkaita ei juuri näkynyt ja epäilen, ettei niitä ole tällä rajalla riesaksi asti ikinä. Sen verran syrjässä se on. Tutuksi käyneen kaavan mukaan leimautimme passit ja annoimme pois…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovasta kirjasta Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä.

Seuraa Facebookissa: facebook.com/havaintoja
Seuraa Instagramissa: @havaintoja.matkan.varrelta

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.