Päivä 93, Ushuaia (Argentiina)

 

Olemme nyt viettäneet Ushuaiassa kolme päivää. Tämä on käännöspisteenä tärkeä etappi, joten eihän täältä heti poiskaan voinut lähteä. Pyykkiäkin piti sitä paitsi pestä ja siivoilla autoa. Siksi vuokrasimme ensin lyhytvuokra-asunnon itse kaupungista. Kun huollolliset hommat saatiin hoidettua, tulimme tänne, Tulimaan nimeä kantavaan luonnonpuistoon. Alue on aivan kaupungin vieressä. Matkaa ei ole kuin kymmenisen kilometriä.

Argentiinan eteläisin kaupunki tuo jollain tavalla mieleen Pohjois-Norjan ja Jäämeren rannikon. Ehkä syynä ovat vuoret ja meri, ehkä yleinen ilmapiiri, mäkiset kadut ja puiset rakennukset. Sekä valo. Se on täällä jollain tapaa omalaatuinen. Kesäisin yö on yötön. Aurinko paistaa täällä…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovasta kirjasta Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä.

Seuraa Facebookissa: facebook.com/havaintoja
Seuraa Instagramissa: @havaintoja.matkan.varrelta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.