Päivä 89, Ushuaia (Argentiina)

Tulimaa on Etelä-Amerikan eteläisimmässä kärjessä sijaitseva saaristo. Sen suurimman saaren eteläisin merkittävä asutuskeskus on Argentiinalle kuuluva Ushuaia. Ainut sinne kulkeva tie kulkee kuitenkin Chilen kautta, joten perille päästäkseen on yliteltävä monta rajaa. Tulimaan rajat on kokonaisuudessaankin piirrelty vähän hassusti. Tämä johtuu siitä, että alue ei oikein kiinnostanut alkuun Chileä, ei Argentiinaa. Molemmilla oli ihan tarpeeksi maata ja tekemistä pohjoisemmassa, jossa on lämpimämmät ilmat ja muutenkin mukavampaa. Tulimaasta löytyi kuitenkin 1800-luvun lopulla kultaa, jolloin alue alkoikin yhtäkkiä kiinnostaa kaikkia. Kiista ratkaistiin lopulta vetämällä viivoittimella pystysuora raja keskelle saariston pääsaarta. Viiva on yhä siinä, alkuperäisellä paikallaan.

Koska Tulimaan maantiede ja poliittinen historia menevät noin, olemme viettäneet viimeisen vuorokauden ylittelemällä sekä rajoja että…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovasta kirjasta Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä.

Seuraa Facebookissa: facebook.com/havaintoja
Seuraa Instagramissa: @havaintoja.matkan.varrelta

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.