Päivä 76, Juan Punol (Argentiina)

Paraguay toi minulle aiemmin mieleen lähinnä takapajuisen, korruptoituneen ja kaikin puolin epämääräisen sisämaassa sijaitsevan valtion, jonne ne kaikkein parhaimpaan piiloon halunneet saksalaiset sotarikolliset Mengelestä lähtien toisen maailmansodan jälkeen pakenivat. Lisäksi se oli mielikuvissani tasainen ja vihreä ja kosteankuuma. Oikeastaan maa oli kuvitelmissani stereotypia siitä, minkälainen Latinalaisen Amerikan vähemmän tunnettu banaanitasavalta voi pahimmillaan olla. Nyt olemme ajaneet Paraguayn yhden nurkan halki, ja osaan vihdoin sanoa aiheesta myös jotain omakohtaiseen kokemukseen perustuvaa.

Aloitetaan vihreydestä. Sitä Paraguay tosiaan oli. Kuuma siellä oli myös. Aurinko paahtoi iltapäivällä…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovasta kirjasta Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä.

 

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.