Päivä 72, Foz do Iguacu (Brasilia)

Foz do Iguacu. Tämä ei ole suuri paikka, muttei pienikään. Asukkaita on noin kaksisataatuhatta. Lähinnä kaupunki kuitenkin tunnetaan tuossa vieressä sijaitsevan samannimisen vesiputouksen vuoksi. Nyt mekin olemme tuon luonnonihmeen nähneet, sillä kävimme ihmettelemässä virtaavaa vettä aiemmin tänään. Teimme sen täältä Brasiliasta käsin, vaikka sama onnistuu myös Argentiinasta. Tilanne on sama kuin Victorian putouksilla Afrikassa, jotka nekin sijaitsevat kaksi maata erottavassa joessa. Sielläkin putouskokonaisuuden voi nähdä sekä Sambiasta että Zimbabwesta käsin. Täällä valtioita on itse asiassa yksi enemmän, sillä tuossa vieressä, kahden joen risteyksessä, on paikka, jossa kolmen maan rajat kohtaavat. Se kolmas on Paraguay, jonne suuntaamme huomenna.

Putoukset ovat kuuluisa ja tunnettu nähtävyys, ja se näkyy. Täällä on paljon hotelleja ja muuta matkailuinfraa. Jopa turisteja lennättäviä helikopterifirmoja on…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovasta kirjasta Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä.

 

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.