Päivä 45, M/S Grande Brasile, Atlantilla

Toissailtana kävin puolenyön tietämissä kannella katsomassa, miten lastaushomma edistyy. Törmäsin siellä partaaseen nojailevaan filippiiniläismerimieheen. Hän toivotti kohteliaasti hyvää iltaa, ja totesi sitten pidgin-englannillaan: “Cargo operations ready. We load work machines and go Brazil.” Lastauspuuhat olivat valmiit ja kun työkoneet saataisiin vielä kyytiin, kalppisimme Brasiliaan. Laivan omaan kalustoon kuuluu useampi raskas valtavalta trukilta näyttävä laite, joilla voi nostaa ja siirrellä kontteja tarttumalla niihin yläkautta. Vielä siinä seisoskellessamme koneet ajettiin ruumaan, ramppi vedettiin kiinni ja kohta kiinnitysköydetkin oli irrotettu. Kaikki kävi yllättävän nopeasti.

Sierra Leonen satamapysähdys kesti hieman pidempään kuin…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovasta kirjasta Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä.

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.