Päivä 42, M/S Grande Brasile, Freetownin satama (Sierra Leone)

Vielä eilinenkin meni ankkurissa Sierra Leonen edustalla, sumussa, rannikkoa tai muita näkemättä. Aivan kuin aika olisi pysähtynyt. Olisimme voineet olla ainoita ihmisiä maailmassa. Eilinen oli pitkä, pidempi kuin toissapäivä.

Tänään seitsemän maissa aamulla alkoi kuitenkin vihdoin tapahtua. Sumutorvi tuuttasi kerran herättäen meidät, ja laiva liikkui taas. Ajoimme lyhyehkön matkan mereltä Freetownin sataman edustalle. Laituri oli vapaa. Ihan kaikki ei kuitenkaan ollut niin kuin piti, sillä edellisen aluksen lasti oli yhä laiturilla. Uuden laivan purkaminen ei onnistuisi, ennen kuin edellisen jättämät…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovasta kirjasta Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.