Päivä 38, M/S Grande Brasile, merellä Guinea-Bissaun edustalla

Laiva perutti Dakarin satamaan vihdoin eilen aamupäivällä. Lastausramppi saatiin alas yhdentoista maissa ja muut rantautumisoperaatiot sekä paperityöt valmistuivat sopivasti puolilta päivin syödyn lounaan jälkeen. Satamakäynnit ovat jännittäviä päällystöllekin. Ennen Senegalin viranomaisten laivaan nousua kapteeni viiletti edestakaisin käytävillä edustavimmassa univormussaan ja kädessään muutama kartonki savukkeita. Mies itse ei polta. Kyseessä taisivat olla tullin miehille tarkoitetut tervetuliaislahjat.

Matkustajat olivat vapaita lähtemään laivalta…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovasta kirjasta Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.