Päivä 13, Praha (Tšekin tasavalta)

Tšekin pääkaupunkiin Prahaan palaaminen toi jälleen kerran mieleen sen, miten erilainen henki voi eri paikoissa vallita. Mistä se tulee, on hyvä kysymys. Kaiketi sadoista pienistä asioista. Ihmisten ilmeistä, pukeutumisesta ja yleisestä olemisesta, ympäristön yksityiskohdista sekä monesta muusta jutusta. Tuskinpa minkään kulttuurillisen alueen, valtion tai kaupungin päällä mikään tunnelman maaginen taikapilvi leijuu. Sen on siis oltava konkreettisten asioiden summa.

Muistan Prahan ensimmäisiltä Interrail-matkoiltani…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovasta kirjasta Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä.

 

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.