Päivä 12, Moottoritiellä (Itävalta)

On aika siirtyä pikkuhiljaa lähemmäs Belgiaa, sillä laivan lähtö lähestyy uhkaavasti. Ellei aikatauluun tule muutoksia, on siihen enää vajaa viikko. Riskejä ei viitsi ottaa. Laivamatka on kuitenkin reissun tärkein palanen. Jo sen yli viidentuhannen euron hintalappu saa ottamaan kaiken siihen liittyvän vakavasti. Tämä on ensimmäinen kertamme rahtilaivalla, joten kaikki on meille uutta. Järjellä ajatellen kaiken olennaisen pitäisi kuitenkin olla ihan hyvässä järjestyksessä. Muutama pikkujuttu mieltä silti kaivertaa. Yksi niistä on auton korkeus. Alun perin rahtilaivamatkailuun ja ajoneuvojen mantereelta toiselle laivaamiseen erikoistuneen saksalaisen matkatoimiston tarjouksessa autorahdin taksat oli sidottu vain auton yhteenlaskettuun pituuteen ja korkeuteen. Halvimmassa rahtiluokassa tämä luku…

Teksti kertoo päivälleen kahden vuoden takaisista tapahtumista. Koko tarinan voi lukea matkasta kertovasta kirjasta Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä.

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.