Laivalippu Euroopasta Etelä-Amerikkaan varattu

No niin, nyt se on virallista. Rahtilaivalippu Belgian Antwerpenistä Uruguayn Montevideoon kahdelle henkilölle ja autolle on varattu. Varausmaksukin on maksettu, joten eiköhän reissuun ole sitten lähdettävä. Oletettu lähtöaika Belgiasta on 1.12.2017 ja laivan pitäisi olla perillä 29.12.2017. Merimatka kestää siis lähes kuukauden.

Grande Brasile. (Kuva: MarineTraffic.com)

Varustamon nimi on Grimaldi ja laivan nimi Grande Brasile (löytyy marinetrafic.com -sivustolta täältä). Aluksen liikkeitä voi seurata edellä mainitsemaltani sivustolla, ja tätä kirjoitettaessa paatti näkyy olevan juurikin Antwerpenissä. Laiva on roro-tyyppinen, eli se kuljettaa lähinnä pyörillä kulkevia ajoneuvoja. Muutama turistikin mukaan mahtuu. Muistelen lukeneeni matkustajia varten varattuja hyttejä olevan viisi tai kuusi, joissa kussakin on kaksi sänkyä. Reittimatkustajia on siis kerralla mukana maksimissaan kymmenkunta.

Vaikka varauspapereissa lukee tarkka lähtöpäivä, laivan nimi, sekä päivä, jolloin auton voi ajaa laivan ruumasta Montevideon satamaan ja Etelä-Amerikan maanteille, ei mikään näistä ole ilmeisesti varma asia. Rahtilaivakuljetukset ovat epävarmaa puuhaa ja lähtöpäivä saattaa kuulemma siirtyä jopa viikoilla. Myös alus saattaa vaihtua, mikä tosin ei tosin taida vaikuttaa juuri mitenkään mihinkään. Kaikki Grimaldin Etelä-Amerikan reitillä kulkevat laivat kun näyttävät olevan sangen identtisiä.

Tällä tavoin matkustavalta vaaditaan siis joustavuutta. Aikatauluja ei pidä tuijottaa liian tarkkaan. Jos minun pitäisi ennustaa, ennustaisin vuoden 2018 vaihtuvan meidän osaltamme jossain päin Atlantin valtamerta. Lukemani ja muodostamieni mielikuvien perusteella ihmettelisin suuresti, jos paatti todella olisi perillä 29. joulukuuta.

Päädyimme lopulta ostamaan lipun Seabridge-nimiseltä saksalaiselta matkatoimistolta. Tämä matkatoimisto on sama, jolta aikanaan sain ensimmäiset tarjoukset erilaisille vaihtoehdoille kuskata oma ajoneuvo Amerikan mantereelle (artikkeli hinnoista ja reiteistä täällä). Muutaman muunkin tarjouksen samalle reitille ja samaan laivaan saimme, mutta hieman kiusallisesti ne olivat täysin identtisiä ensimmäisen kanssa. Kaikki lähettivät saman listahinnaston, jonka hinnat eivät tippuneet vaikka kuinka yritin vänkäillä ja tinkiä. Seabridgen palvelu oli nopeaa, ystävällistä ja saksalaisen tehokasta, joten lippu ostettiin lopulta sieltä.

Laivan reitti kulkee kutakuinkin vasemman nuolen tapaan. Dakar Afrikassa lienee kuitenkin kuvasta poiketen yksi vakiopysähdyspaikoista. Ymmärtääkseni satamavierailutkin vaihtelevat tilanteesta riippuen eivätkä ole aina vakioituja.

Mitä automatkalla Etelä-Amerikaan ja -Amerikassa voisi muka tapahtua? Seuraa ihmeessä hankkeen etenemistä myös Facebookissa sivulla facebook.com/havaintoja!

 

8 thoughts on “Laivalippu Euroopasta Etelä-Amerikkaan varattu

  • Kiitoksia, täytyy yrittää tuota Facebookiakin mainostaa kun olen siinä historiallisesti ollut luvattoman laiska. Vaikka toki antipatian sitä kohtaan ymmärrän, vastustin nimittäin itsekin sitä aika pitkään.

 1. Kiitos tästä. Olen silloin tällöin miettinyt juuri auton saamista Amerikan mantereelle (pitää siis lukaista myös tuo toinen postaus). Unelmana joskus ajaa Pan-American Highway ja vaikka tähän asti ole miettinyt sen aloittamista Alaskasta niin voihan sen toki ajaa toisinkin päin.

  Pitää yrittää myös seurata sun laivareissua.

  • Eipä kestä. Mietinkin, että nämä laivausasiat ja hinnat eivät välttämättä kiinnosta suuresti kovin montaa ihmistä Suomessa, mutta on olemassa pieni joukko jota ne sitten kiinnostavatkin todella paljon. Mukava kuulla, että sellaistakin joukkoa tavoitin.

   Minunkin alkuperäinen suunnitelmani oli muuten, että aloittaisi Kanadan itärannikolta, ajaisi Kanadan halki Alaskaan, ja sieltä sitten lähtisi ajamaan suoraan alas. Suunnitelma vähän muuttui, sillä tuolle reissulle pitäisi lähteä alkukesästä. Kun lähtee syksyllä, olettaisin paremman valinnan olevan alhaalta ylös. Talvellahan tuo nähdään, onko.

   Toinen valintaan vaikuttanut tekijä oli, etten löytänyt Euroopasta Pohjois-Amerikkaan kulkevia laivoja, jotka ottaisivat mukaan sekä auton että matkustajia. Rahtilaivareissaus kun on vielä kokematta, ja ehdottomasti sellaisenkin reissun haluan tehdä. Nyt se tulee ikään kuin tässä samalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.