Mauritius, ensihavaintoja

To 17.2.2016, Riviere Du Rempart (Mauritius)

Mauritius, saari Intian valtamerellä 900 kilometriä Madagaskarista itään. Vierailluista itsenäisistä valtioista minulle numero 87. Aika lailla keskellä merta ja ei-mitään. Samalla leveyspiirille sijoittuvat vaikkapa Botswanan pohjoisosat Afrikassa sekä Australian keskellä sijaitseva Alice Springs. Vahvasti päiväntasaajan eteläpuolella siis ollaan. Ei ihme, että Lufthansan lento (ei valittamista) Saksan Frankfurtista tänne kesti 11 tuntia ja 20 minuuttia. Seuraavassa joitakin muutaman päivän perusteella tekemiäni ensihavaintoja.

Ensimmäinen jo lentokoneen ikkunasta tekemäni huomio oli vehreys. Kovin on vihreää täällä. Kasvit kasvavat. Ilmeisesti sadekausi on juuri loppumaisillaan. Sää on ollut näin muutamina päivinä vaihteleva. Aurinko on paistanut joka päivä, joka pävä on ollut myös pilvistä. Päivälämpötila lienee silti ollut aina yli kolmenkymmenen. Tänään satoikin. Paiste on todella kuumaa, jopa kuumempaa kuin vaikkapa vuosi sitten Afrikassa muistan kokeneeni. Ilman sen kummempia auringonottoja olen onnistunut jo polttamaan itseni, vaikka en yleensä kovin helposti pala. Aurinkorasvaakin olen joutunut käyttämään. Yli kolmen Afrikassa viettämäni kuukauden aikana viime talvena taisin rasvata itseäni kahdesti tai kolmesti. Kosteaa täällä on myös. Aamuisin suhteellinen kosteusprosentti liikkuu yli yhdeksässäkymmenessä.

Toinen lentokenttätaksissa – se oli muuten helppo tilata netistä etukäteen, joka sekin kertonee jotain – tekemäni huomio oli vauraus. Tiet hyviä, autot uusia tai uudehkoja ja hyväkuntoisia. Mauritius kuuluu käsittääkseni maantieteellisesti Afrikkaan, mutta ei täällä Afrikalta näytä. Melkein Euroopalta vaikuttaa. Lähes kaikki täällä näkemäni ihmiset näyttävät olevan intilaista alkuperää ja ykköskieli vaikuttaa olevan ranska. Kaikkin tähän mennessä tapaamani mauritiuslaiset ovat puhuneet myös englantia. Katukuvasta bongaa hindutemppeleitä, mutta toisaalta myös islamin rukouskutsunkin kuulin kylällä käydessäni. Kukaan ei kuitenkaan turistia tuijota tai vaivaa. Monista uskonnoistaan huolmatta pohjimmiltaan sekulaarit saarelaiset, sanoisin.

Hintataso näyttää korreloivan eurooppalaisuuteen. Suomen hinnat. Tähän, ja ehkä muihinkin ensihavaintoihin, seurannee kuitenkin päivitystä jatkossa jahka saan vuokra-auton alle tulevana viikonloppuna. Onneksi saari on sangen pieni ja sen ympäri ajaa varmaan vaivatta päivässä, jopa puolessa jos oikein ajamaan ryhtyy. Ehken siis pysty maanista autoiluvimmaani täällä toteuttamaan vaikka sille päälle sattuisinkin. Samoja teitä kun ei jaksa ajaa uudestaan kovin montaa kertaa. Ehkä tällä kertaa hyvä näin, voihan sitä välillä (yrittää) lomaillakin.

160317_Mauritius_1

Mauritius, ensimmäinen varhaisaamun näkymä lentokoneen ikkunasta.

160317_Mauritius_3

Maantietä ja vehreyttä.

160317_Mauritius_4

Lähikylän raittia. Tämä on saaren hiljaista osaa. Varsinaiset turistikeskittymät ovat toisaalla.

160317_Mauritius_5

Ehkei aina tarvitsekaan vain autoilla.

 

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.