Risteillen Karibialla – 1. päivä ja St. Thomas

Su 13.12.2015, Charlotte Amalie (Yhdysvaltain neitsytsaaret)

Laiva on hieno. Ja suurikin se on, siitä ei pääse mihinkään. Netti tosin on niin tolkuttoman kallis, joten paatilla ei yhteyksiä ole. Ainakaan vielä. Ehkä vielä murrun ja maksan 20 – 30 dollaria päivältä saadakseni tuon kuulemma kehnon yhteyden käyttööni. Vielä vieroitusoireet eivät kuitenkaan ole aivan kestämättömät. Tässä kuitenkin pikahavaintoja viimeisestä vuorokaudesta Charlotte Amalien nettibaarista käsin. Muutkin risteilymatkustajat täällä näyttävät dataavan kuin viimeistä päivää.

Pieni paikka on tämä St. Thomasin Charlotte Amalie. Kuuluu Yhdysvalloille tämäkin saari. Hiljaista on, ainakin näin sunnuntaina. Katuja kansoittavat lähinnä risteilyvieraat. Kahvilat, ravitolat ja matkamuistomyymälät lienevät auki vain meitä varten. Kovasti tähän risteilylaiturin kupeeseen on myös rakennettu erilaisia ostospaikoja meidän shoppailla. Siistiä on, ja kuten todettua, risteilijöitä lukuunottamatta aika hiljaista. Liikenne on vasemmanpuoleista, joka on aika yllättävää. Olemmehan kuitenkin Yhdysvalloissa ja taaloilla täälläkin maksetaan. Manner-Jenkeissähän ajetaan oikealla.

Itse laivasta ja risteilymeiningistä. Ensimmäisen vuorokauden aikana on saanut jonotella. Ensin laivaan piti jonottaa ehkä tunnin verran. Illalliskattaukselle oli myös jono, eikä koko illallissysteemi oikein ensimmäisen päivän perusteella vakuuttanut. Ensin piti jonottaa, sitten odottaa. Sapuskan tuleminen kesti pitkään, jota tosin anteeksipyydeltiin tarjoilijoiden toimesta vuolaasti. Kuulemma ensimmäisen päivän ongelmia olivat nämä. Saapa nähdä. Ruoan laatu ei myöskään ollut ehkä aivan sitä, jota puitteet olisivat antaneet ymmärtää.

Muoto oli siis illalliskattauksella kunnossa, sisällössä sen sijan puutteita. Eipä monen tuhannen ihmisen a la carte -syöttäminen taida maailman yksinkertaisin asia olla, ymmärtäähän tuon tavallaan. Toisaalta harjoitusta pitäisi olla, kiertäähän laiva samaa ympyrää viikosta toiseen. Joten sitten taas tavallaan ei ymmärrä.

Toinen ensihavainto ovat erilaiset lisäpalvelut, jotka on hinnoiteltu sangen suolaisesti. Kaikki syömiset kuuluvat risteilylipun hintaan. Vesi kuuluu myös, muut juomat sen sijaan eivät. Niistä joutuu maksamaan ylimääräistä. Näin myös tuon jo mainitun netin kanssa. Tyypillisesti nämä lisäpalvelut myydään paketteina, joista tulee helposti satojen dollarien lisäkulu. En usko että olisi suurikaan saavutus käyttää tuhat dollaria noihin erinäisiin mukavuutta lisääviin ekstroihin. Lisäksi ainakin eilisen iltaruokailun viinilistahintoihin lisättiin vielä automaationa 18 prosentin palvelumaksu, maksu jota eilinen palvelu ei mielestäni olisi juurikaan ansainnut. Tämän pakkotipin päälle oli tosin myös mahdollista maksaa ylimääräistä, jota tarjoilijat ehkä jossain määrin myös odottivat. Jäivät tällä kertaa ilman.

Mutta nämä ovat vasta ensivaikutelmia. Ehkä tämä tästä vielä tasaantuu. Hytti ainakin on hieno ja siisti, parveke ja kaikki. Hyttikäytävän karibialainen tummapintainen nokkamieskin sangen mukava. Seilasi ennen saman varustamon laivoilla Itämerellä. Helsinkikin kuulemma tuttu paikka. Laivan kapteenikin on kuulemma suomalainen. Kippari on tosin ainakin vielä tapaamatta.

151213-1

Jonotusta lähtösatamassa Puerto Ricossa.

151213-2

St. Thomas, yleisnäkymää satamasta. Laiva kuvan vasemmassa alanurkassa.

151213-3

Satunnasikuva Charlotte Amalien keskustassa. Kovasti on koruja myynnissä täällä.

151213-4

Karibiallakin voi näemmä tulvia.

151213-5

Ostosparatiisi risteilyaluslaiturissa St. Thomasissa.

 

Facebooktwittermailby feather

2 thoughts on “Risteillen Karibialla – 1. päivä ja St. Thomas

  1. Bongasin blogisi FB-kaverin tykkäyksen kautta tänään ja erittäin sopivaan aikaan. Maaliskuussa suuntana itsellä Puerto Rico ja siellä myös risteily samalla laivalla, niin mielenkiinnolla luen reissusta kokemuksiasi. Ompahan samalla sitten jotain odotusarvoja, mitä tuleman pitää 🙂 Reitti on meillä hieman eri, sen pystyy päättelemään jo ensimmäisestä pysähdyskohteesta, mikä meillä ei ole ohjelmassa.

    Ylipäätään Puerto Ricon postaukset kiinnostaa, kun siellä tulee oltua vajaat pari viikkoa risteilyn lisäksi.

    • Tervehdys! Ja mukava kuulla jos kirjoitelmani on löydetty ja niistä saattaisi jopa olla hyötyä! Tarkoitukseni on tosiaan pyöriä laivalla tämä viikon kierros ja jatkaa sitten muutama päivä Puerto Ricossa vuokra-autolla. Uskoisin saaen tulevan kierrettyä aika kattavasti. Koitan siitäkin raportoida. Sen jälkeen suuntaan joksikin päiväksi Barbadokselle. Mitä sen jälkeen tapahtuu on vielä epäselvää. Eiköhän jotain Karibia-henkistä kuitenkin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.