Kapkaupunki! Tänään kuunnellaan: Die Antwoord – Fatty Boom Boom

To 27.11.2014, Kapkaupunki, lentokenttä (ZA)

Perillä. Lämpötila +21 C, puolipilvistä.Lentokoneen ikkunasta nähdyt maisemat, tai pikemminkin värimaailma, on perin maanläheinen. Vaaleita ruskean ja vihreän sävyjä. Ajoittaista puiden tummanvihreää.

Kapkaupunki. Lentokoneet saavat vähäksi aikaa jäädä.

Kapkaupunki ja kone. Lentokoneet saavat vähäksi aikaa jäädä.

Viimeisen vuorokauden saldona voin todeta, että Madridin lentokenttä on suuri ja siellä voi joutua liikkumaan terminaalista toiseen sekä bussilla että junalla. Espanjan kentillä on huonot (lue maksulliset) internetyhteydet. Dohan kentällä voi joutua kävelemään useita kilometrejä kun busseja tai junia ei ole. Nettiyhteydet kuitenkin ilmiaisia. Qatar Airlinesin koneissa ei tarvitse nähdä nälkää. Sapuskaa tarjoillaan tämän tästä. Tuon viereisen pikaruokapaikan työntekijät ovat juuri nyt häiritsevän äänekkäitä. Tanssiaskeliakin otetaan.

Etelä-Afrikkaan saapumisen kunniaksi kuunnellaanpa seuraavaksi maan nykymusiikkia. Kuulin tästä yhtyeestä sattumalta jokunen vuosi sitten kuunnellessani erästä yhdysvaltalaista podcastia. Eteläafrikkalainen – myöhemmin Die Antwoordiksi paljastunut – kolmihenkinen kummajaisjunttiporukka oli saanut nettijulkisuutta. Pohtivat ohjelmassa, olivatko tosissaan vai pilailivatko. Höh, kukas sitä nyt ei tosissaan olisi.

Mutta kuitenkin, hyvän maun rajoilla – ja usein sen tuolla puolen – liikkuvat Ninja, Yo-landi sekä DJ Hard Dick Etelä-Afrikasta, olkaa hyvä. Ei täällä vielä tuolta ole näyttänyt. Johtuneeko siitä, etten ole Lady Gaga -klooni.

Jostakin kumman syystä muistan selvästi, että kuuntelimme kyseistä yhtyettä pari vuotta sitten shanghailaisessa neljän tähden business-hotellissa pohdiskellessamme mihin sitä suuntaisi. Kaikkea sitä muistaa. Ehkä se oli se kontrasti.

 

2 thoughts on “Kapkaupunki! Tänään kuunnellaan: Die Antwoord – Fatty Boom Boom

  1. Ei taida olla Etelä-Afrikan valtion matkailutoimiston laatima tuo video…

    Eka Kapkaupungissa saa 500 puntaa, mutta sieltä voi löytyä myös rosvo, mikä vie rahat heti. http://www.martinex.fi/wp-content/uploads/2013/10/at_ohje.pdf

    Rosvoihin on Etelä-Afrikassa syytä varautua ihan oikeasti. Itse kävin vuosia sitten Durbanissa ja kyllä siellä ryöstöjä tapahtui. Omalle kohdalle ei osunut mitään ikävää, mutta muutamalle suomalaiselle kylläkin. Afrikassa YK-hommissa ollut kaveri kävi Johannesburgissa lomalla ja sai seurakseen henkilökohtaisen poliisin, kaupungin tarjoamana. Käsittääkseni ainakin osalla Pikavuoron matkustajia on keskimääräistä parempi valmius kohdata turvallisuushaasteita, joten siinä mielessä matkan voi odottaa sujuvan hyvin. Erittäin suurella mielenkiinnolla odottelen raportteja.

    • Heh, Afrikan Tähti pitäisi olla mukana, ihan perinteisenä lautaversiona. Saapa nähdä milloin sitä intoudutaan pelaamaan. Kenties jo ensi viikolla kun bussi virallisesti lähtee liikkeelle. Seitsenhenkinen etujoukkohan on sillä jo yli puolitoistatuhatta ajellut.

      Rosvoja ei ole vielä tullut vastaan, ei minulle eikä etujoukolle. Vielä en ole oikein tästä kaupungista saati sitten maasta selvää kuvaa muodostanut. Ehkä se tästä pikku hiljaa muotoutuu. Raportteja luvassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.