Prahasta – ja kohti Berliiniä

Ma 11.11.2013, Praha (CZ)

Matka jatkuu taas. Viimeinen varsinainen etappi tällä reissulla on Berliini, jonne täältä Prahasta suuntaamme piakkoin. Berliinissä vietetään pari päivää jonka jälkeen loppumatka hoituu Saksa-Suomi -välillä kulkevalla laivalla. Aika kallishan tuo oli, mutta Ruotsi – ja eritoten maan läpi kulkeva Euroopan tysin tie – ei kiinnosta pätkääkään. Siispä löimme rahat pöytään ja päätimme ottaa loppumatkan rennosti.

Itse muistan Prahan aiemmilta matkoiltani halpana paikkana. Suomea halvempaahan täällä yhä on, mutta hinnat lienevät nousseet edellisestä käyntikerrastani kymmenen vuoden takaa. Tai sitten se vain tuntuu siltä, olemmehan tällä reissulla kolunneet kaiketi kaikki Euroopan halvimmat maat. Sivistysmaissa on kallista, niin se vain tuntuu menevän.

10-kaarlen-silta

Siltoja maailmaan mahtuu, Prahassakin on yksi.

10-chicken-joe-belfast

Chicken Joe from Belfast. Katuteatteria Prahassa.

10-mystista

Mystistä.

10-praha-1

Praha, Tsekin tasavalta.

10-praha-2

Praha, Tsekin tasavalta.

10-praha-3

Praha, Tsekin tasavalta.

Tämä postaus kuuluu artikkelisarjaan, joka julkaistiin alun perin tätä viisiviikkoista matkaa varten perustetussa blogissa tasan vuosi sitten. Tyylillisesti postaukset poikkeavat jossain määrin Havaintoja matkan varrelta -blogin yleislinjasta ollen jonkin verran lyhempiä ja spontaanimpia kuin mihin olen yleensä pyrkinyt. Vaan eipä anneta sen häiritä. Vaihteluhan on tunnetusti asia joka virkistää.

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.