Matka jatkuu – kohti Kroatiaa

Su 3.11.2013, Budva (ME)

Montenegro jää taakse aivan pian. Tarkoituksemme on ajaa tänään lyhyehkö matka Budvasta Dubrovnikiin, jonka jälkeen huomenissa suuntaamme taas vaihteeksi sisämaahan, Bosnian Mostariin ja Sarajevoon. Keula kääntyy siis pikku hiljaa kohti pohjoista.

Budva osoittautui näin syysaikaan perin hiljaiseksi paikaksi. Epäilemättä sesongin aikana täälläkin kadut kuhisevat turisteja, mutta nyt hotellit ovat tyhjillään ja monet ravintolat kiinni. Yleisemmällä tasolla Montenegro vaikuttaa Albanian jälkeen paljon siistimmältä kuin ilmeisesti köyhempi naapurinsa. Tiet ja rakennettu ympäristö ovat hyvässä kunnossa ja asiat järjestyksessä.

Omaa rahaa ei Montenegrossa näytä olevan, joten maksuvälineenä käytetään euroa. Hintataso on suhteellisen matala, vaikkakaan ei täällä yhtä halpaa ole kuin Albaniassa.

Ohessa muutama kuva hiljaisesta Budvasta.

03-budva-1 03-budva-2 03-budva-3 03-budva-4

Tämä postaus kuuluu artikkelisarjaan, joka julkaistiin alun perin tätä viisiviikkoista matkaa varten perustetussa blogissa tasan vuosi sitten. Tyylillisesti postaukset poikkeavat jossain määrin Havaintoja matkan varrelta -blogin yleislinjasta ollen jonkin verran lyhempiä ja spontaanimpia kuin mihin olen yleensä pyrkinyt. Vaan eipä anneta sen häiritä. Vaihteluhan on tunnetusti asia joka virkistää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.