Perjantai – Albaniaa ja vähän Montenegroakin

Pe 1.11.2013, Budva (ME)

Albania jäi tänään taakse ja maa vaihtui jälleen kerran, tällä kertaa Montenegroon, jonka Budva-nimiseen rantakaupunkiin suuntasimme. Aiempien rajaylitysongelmien jälkeen päätimme ylitellä tulevia rajoja vain päiväsaikaan. Tästä periaattesta kuitenkin lipsuttiin jo Albaniaan tullessa. Niin nytkin. Oli jo pimeää kun rajalle saavuimme, mutta eipä tuo ongelma ollut. Kaikki sujui perin helposti.

Albanian voisi sanoa olleen jonkin asteinen positiivinen yllätys. Ainakin itse oletin maan olevan jossain määrin enemmän takapajuinen ja hämäräperäisempi. Ihmiset kuitenkin vaikuttivat ystävällisiltä ja englanninkielen taitaminenkaan ei aivan tavatonta näyttänyt olevan. Roistoja, epärehellisyyttä tai perässäroikkujia emme kohdanneet.

Sarandessa näytti olevan kovin hiljaista ja hotellit tuntuivat olevan käytännössä tyhjillään. Varsinainen turistikausi on kuulemma kaupungissa sangen lyhyt. tästä huolimatta hotelleja ja loma-asuntoja rakennetaan koko ajan lisää. Ja paljon. Kaupunki olikin täynnä enemmän tai vähemmän aktiivisia työmaita.

Vierailu Tiranaan oli sangen lyhyt. Liikennettä ja autoja kaupungissa piisasi. Parin tunnin tauolle pysäköinnistä muodostuikin melkoinen operaatio, mutta tästä ehkä vielä lisää myöhemmin. Lyhyen piipahduksen perusteella kaupungista muodostui yllättävän moderni kuva, vaikkakin Tiranasta lähtiessämme äkkäsimmekin kaupungin keskusta-alueella muutaman laiduntavan lehmän paimenineen. Ja iltaruuhkassa edessämme ajanut vanhahko Mersu (joita Albania on täynnä) syttyi palamaan. Mutta kaikenlaistahan sitä maailmaan mahtuu.

30-sarande-4

Sarande by night.

30-sarande-2

Sarande, Albania.

30-sarande-1

Sarande, Albania.

30-sarande-5

Sarande, Albania.

02-maisemaa

Maisemia, Albainia.

02-lampaita-tiella

Lampaita tiellä. Eteläinen Albania.

02-Albaniaa

Tienvarren asutusta, Albania.

02-Tirana-1

Tirana, Albania.

03-Tirana-2

Tirana, Albania.

Tämä postaus kuuluu artikkelisarjaan, joka julkaistiin alun perin tätä viisiviikkoista matkaa varten perustetussa blogissa tasan vuosi sitten. Tyylillisesti postaukset poikkeavat jossain määrin Havaintoja matkan varrelta -blogin yleislinjasta ollen jonkin verran lyhempiä ja spontaanimpia kuin mihin olen yleensä pyrkinyt. Vaan eipä anneta sen häiritä. Vaihteluhan on tunnetusti asia joka virkistää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.