Thessaloniki, Kreikka

Ma 28.10.2013, Thessaloniki (GR)

Maanantaihin mahtui yli kuudensadan kilometrin ajourakka pitkin Istanbulin ja Thessalonikin yhdistävää moottoritietä. Istanbul on suuri kaupunki. Tämä kävi taas selväksi ajellessamme kaupungista ulos. Asutusta ja urbaania aluetta riitti katkeamattomana mattona ainakin 50 kilometriä kaupungin keskustasta länteen.

Liikennetilanne suosi meitä sekä tullessa että mennessä. Kaupungin ruuhkat näkyivät nimittäin olevan aina toisella kaistalla. Perillä Thessalonikissa liikenne oli illalla sangen kohtuullista, mutta kaupunki on aivan piukassa pysäköityjä autoja. Parkkeeraus vaatikin hieman aikaa ja pyörimistä, mutta sopiva paikka löytyi lopulta. Jopa sopivasta mäestä. Huomenna ei tarvitse autoa pahemmin työnnellä, Transitin käynnistys kun hoituu toivottavasti painovoiman avulla.

Rajaprosessit hoituivat taas sangen helposti ja ongelmitta, mitä nyt turkkilainen rajapoliisi oli hieman epäkohtelias ja raskas luonne. Kreikan puolella päivään sattumuksiin mahtui koko reissun ensimmäinen poliisipysäytys, ehkä 50 kilometriä rajasta länteen. Sangen kielitaidottomat poliisit poimivat juuri meidän autokuntamme letkasta, katsoivat auton paperit ja kaikkien passit, ja päästivät meidät kymmenen minuutin jälkeen jatkamaan matkaa. Ei sakkoja tällä kertaa.

Huomenna aamupäivä ihmetellään Thessalonikia ja sitten jatketaan Albaniaan.

28-turkki

Aamupäivä Turkin teillä.

28-lounaalla

Lounaalla Turkissa.

28-rekkajono

Rajalla kohdattiin vaihteeksi rekkajonoja.

28-hellas

Hellas!

28-kreikka

Ensimmäinen tauko Kreikassa, pikkukaupungissa jonka nimeä en muista.

Gyros plate. Kevyttä iltapalaa Kreikan malliin.

Gyros plate. Kevyttä iltapalaa Kreikan malliin.

Tämä postaus kuuluu artikkelisarjaan, joka julkaistiin alun perin tätä viisiviikkoista matkaa varten perustetussa blogissa tasan vuosi sitten. Tyylillisesti postaukset poikkeavat jossain määrin Havaintoja matkan varrelta -blogin yleislinjasta ollen jonkin verran lyhempiä ja spontaanimpia kuin mihin olen yleensä pyrkinyt. Vaan eipä anneta sen häiritä. Vaihteluhan on tunnetusti asia joka virkistää.

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.