Vilna

Ti 8.10.2013, Vilna (LT)

Maa vaihtui taas. Liettua näyttäytyi tämän päivän perusteella lähinnä perin tasaisena maana jossa ainakin moottoritiet ovat hyvässä kunnossa ja teiden varsia koristavat lähinnä perin maatalousvaltaiset maisemat. Ei paljon raportoitavaa siis.

Jonkin autossa päivän mittaan lueskellun Baltiaa käsittelevän opaskirjasen mukaan Liettun liikennekulttuurissa on havaittavissa puolalaisia piirteitä. Tästä saimme ihan henkilökohtaisiakin havaintoja. Jotkut paikallisten ohitukset nimittäin vaikuttivat sangen hurjapäisiltä. Tällainen muistikuva minulla on Puolankin liikenteestä, jonka muistan ohituksien osalta ehkä kaikkein hurjimpana maana jossa olen autoillut.

Toinen aiemmasta poikkeava tekijä liittyen rajanylitysbyrokratiaan olivat autoon Liettuan rajalta hankitut verotarrat. Nämä saatiin ostettua rajan pinnassa olleesta kopista noin 19 euron hintaan. Tarrat ovat voimassa kaksi päivää ja ilmeisesti ilman niitä voi maassa joutua poliisit kohdatessaan maksamaan suurehkon sakon.

Perille maan pääkaupunkiin Vilnaan saavuttiin kuuden maissa ja huomenna taas jatketaan. Mielenkiinnolla odotan Valko-Venäjän rajaa ja sen ylittämistä. Saapa nähdä joudummeko tekemään jonkinlaisia temppuja päästäksemme maahan. Papereiden tosin pitäisi olla kunnossa, joten ehkäpä kaikki meneekin niin kuin pitää.

tasaista

Kovin on tasaista ja suoraa, Liettua.

tiemaksu-1024x682

Tieverotarrat.

Transit parkissa Vilnan hostellin rappioromanttisella sisäpihalla.

Transit parkissa Vilnan hostellin rappioromanttisella sisäpihalla.

Vilnan vanhaa kaupunkia.

Vilnan vanhaa kaupunkia.

Tämä postaus kuuluu artikkelisarjaan, joka julkaistiin alun perin tätä viisiviikkoista matkaa varten perustetussa blogissa tasan vuosi sitten. Tyylillisesti postaukset poikkeavat jossain määrin Havaintoja matkan varrelta -blogin yleislinjasta ollen jonkin verran lyhempiä ja spontaanimpia kuin mihin olen yleensä pyrkinyt. Vaan eipä anneta sen häiritä. Vaihteluhan on tunnetusti asia joka virkistää.

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.