Ympyrä sulkeutuu – jälleen Frankfurtin lentokentällä

Ti 15.7.2014, Frankfurt (DE)

Eräs ympyrä sulkeutui jälleen kerran koneen laskeuduttua juuri noin kymmennen tunnin lennon jälkeen Frankfurtiin. Santo Domingosta lähdettiin aikaisin iltapäivällä, mutta Saksassa on jo uusi päivä. Ja aamuruuhka. Sisäisen kelloni viisarit osoittavat kaiketi kutakuinkin puolta yötä. Kai. Sikäli kun väsyneenä aamupirteitä saksalaisia työmatkailijoita katsellessani laskin oikein. Aikaeron tasailuun mennee muutama päivä.

Saksalaisin siivin kohti Eurooppaa.

Atlantin yllä, saksalaisin siivin kohti Eurooppaa.

Kolmisen viikkoa Kuubassa ja Dominikaanisessa tasavallassa alkaa olla siis paketissa. Kiinnostava matka, mutta toisaalta harvapa niistä ei sitä olisi. Tunnustettava on, että viime vuosina ajallisesti pidempiin reissuihin tottuneena tämän pituinen matka yhdistettynä mannertenvälisiin lentoihin tuntui jossain määrin rasittavalta. Pidempi olisi ajallisesti saanut olla tällainen reissu. Mutta kukapa sitä kesällä liian pitkään Suomesta haluaisi olla poissa, onhan ilmasto loppujen lopuksi tähän vuodenaikaan pohjolassa ihan maailman mittakaavassakin tarkasteltuna sangen mainio.

Talvella asiat ovat tunnetusti Helsingin leveysasteilla toisin. Silloin on syytäkin paeta. Ja pidemmäksi aikaa. Kenties ensi talvena Afrikkaan, kuka tietää.

Santo Domingon lennon laskeuduttua Saksaan koneessa kuulutettiin, että matkustajien matkustusasiakirjat tullaan tarkistamaan jo koneesta poistuttaessa. Kiinnostavaa, en ole moiseen ikinä ennen törmännyt. Ja toden totta, koneen ovella kaksi poliisia tarkasti kaikkien koneesta poistuvien passin.

Kentällä vaihtolentoa etsiessäni huomasin, että erästä (ilmeisesti dominikaania) kanssamatkustajaani tentattiin. Kyselijä oli nuorehko siviiliasuinen nainen. Kolmikymppinen miespuolinen kaveri oli pysäytetty terminaalin yleisen alueen rullaportaiden alapäähän ja nainen tenttasi miestä ammattimaiseen sävyyn miehen rahavaroista, luottokorteista ja matkan tarkoituksesta. Käteisvarat-kysymykseen ehdin kuulla naisen kommentin ”not more than that?”

Euroopan unionissa lienee puutteensa, mutta tulijoita näyttää riittävän. Varmaankin Dominikaanisessa tasavallassa monikin asuisi mieluummin vaikka Espanjassa, onhan kielikin yhteinen. Saksan rajavalvonta näyttää tiedostavan tämän ja ottavan asian vakavasti. Kiintoisaa on, etten ole moiseen aiemmin törmännyt. Jos olisin lentänyt Eurooppaan Etelä-Amerikasta tai Afrikasta tilanne olisi varmaan toinen ja olisin vastaavaa nähnyt aimminkin. Liikkuukohan Helsinki-Vantaallakin siviiliasuisia rajavirkailijoita. Kenties.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.