Dominikaaninen tasavalta!

To 11.7.2014, Santo Domingo (DOM)

Kuuba jäi tänään taakse. Niinhän siinä lopulta kävi, ettei maasta juurikaan internet-yhteyksiä löytynyt. Mitenhän pitkään edellisestä kahden viikon tietoverkkotauosta kohdallani on, mietin. Olisikohan vuosikymmen. Toisaalta modernille nettiriippuvaiselle ihmiselle moinen saattaa tehdä ihan hyvääkin.

Muina miehinä Havannassa.

Muina miehinä Havannassa.

Oli miten oli, Dominikaanisen tasavallan ensivaikutelmat ovat selvästi Kuuban vastaavista poikkeavat. Santo Domingon lentokentällä yleistunnelma oli perin amerikkalainen, vaikka ihan kaikki eivät kovin hyvää englantia tunnu puhuvankaan. Sekä us-dollarit että – ihme kyllä – myös eurot tuntuvat kelpaavan, ja jopa taksikuskit ilmoitettavat hinnat näissä kahdessa valuutassa. Siis toki paikallisrahan ohella.

Niin, ja se nettikin löytyi jo ensimmäisestä lentokentän kahvilasta. Kotoisaa.

Kuuubastakin joitain ajatuksia tulin kirjanneeksi. Jotta jonkinlainen järjestys ja kronologia säilyisi, julkaisen ensimmäisen, lähes pari viikkoa sitten kirjoitetun sellaisen, huomenna. Ja siitä sitten edetään aikajärjestyksessä takaisin tänne Santo Domingoon.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.