Hankintoja

To 30.5.2013, Helsinki (FI)

Monesti on etua siitä, että tietää mihin on menossa. Koska kartat ovat tähän tarkoitukseen mitä mainioimpia apuvälineitä, tulin hiljattain hankkineeksi muutaman. Näidän hankintojen perusteella näyttäisi siltä, että olen menossa Latinalaiseen Amerikkaan. Saapa nähdä käykö näin, ja jos käy, niin milloin. Itsekin odotan tulevia käänteitä mitä suurimmalla mielenkiinnolla.

Nämä. Kartan kansilehdellä esiintyvä laamalauma ei liene koskaan ennusmerkeistä huonoin.

Sivumennen sanoen karttojen hankinta oli jossain määrin yllättävä prosessi. Kuten monet nykyihmiset, olen itsekin tottunut tilailemaan monenlaista tarvitsemaani – ja ajoin epäilemättä tarpeetontakin – internetistä. Niinpä ajattelin myös tämän karttaostoksenkin onnistuvan vaivattomammin juuri netistä. Toisin näytti kuitenkin olevan, sillä tuntien surffailun jälkeen totesin karttaostosten olevan hieman hankalampia kuin olisin kuvitellut, sillä Etelä-Amerikan karttoja oli vaikea löytää.

Lisäksi ne harvat, tyypillisesti Englannnissa sijainneet karttoja kaupittelevat nettikaupat jotka löysin, tuntuivat vaativan jonkinlaisen salasanallisen tilin luomista. Ja tätähän aktivisesti vastustan, olenhan mielestäni lisännyt kirjautumistietoni jo nykyiselläänkin aivan liian moneen paikkaan. Monesti maksan mieluusti (lue pitkin hapain) vaikka ylimääräistä moisen turhanpäiväisen tiedonkeruun välttääkseni.

Siispä. Tähän virtuaaliostoskompasteluun kyllästyttyäni päätin marssia Akateemiseen Kirjakauppaan mielessäni ajatus karttojen tilaamisesta tätä kautta. Kaupan karttaosastolla minua kuitenkin odotti yllätys: sopivat ja riittävässä määrin mieleiseni kartat löytyivätkin suoraa hyllystä. Kas vain. Ehkä kaikki ei aina olekaan internetissä, kuten sanonta kuuluu, vaan joskus asiat hoituvat helpommin ihan reaalimaailmassa. Terveellinen ja tervetullut muistutus kaiketi tämäkin.

 

2 thoughts on “Hankintoja

  1. Mahtaneeko kartoille tulla käyttöä jo tämän vuoden puolella? Pikavuoron blogi on ollut kovin hiljainen viimeisimmän, varsin epävarmuutta herättävän merkinnän jälkeen. Tosin, jos Etelä-Amerikan bussikuvioista olisi jotakin uutta kerrottavaa, olisit ehkä jo päivittänyt aiheesta Rantapalloon tai sitten tänne…

    Jos Pikavuoro ei Etelä-Amerikkaan suuntaa, harkitsetko ehkä omatoimimatkaa niille seuduille? Toivottavasti uteluni ei haittaa, näin Pohjolan syksyn uhkaavasti lähestyessä kaipailen vain taas matkailuaiheista luettavaa. Onhan noita matkablogeja toki muitakin, mutta viihdyttävyydessä harva vetää vertoja Pikavuorolle ja sinun seikkailuillesi.

    • Saattaa hyvinkin olla, että kartoille ei tänä vuonna käyttöä tulekaan. Jonnekin tosin talvella lienee suoranainen pakko lähteä, onhan se jo perinne. Saapa nähdä sitten jotta minne. Toisin sanoen suunnitelmat ovat vielä jossain määrin auki.

      Ja eiköhän tuonne pikavuoroblogiinkin vielä jotain päivitystä jossain vaiheessa ole tulossa. Jahka se pilvinen taivas hieman selkeytyy…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.