Hong Kongista Manner-Kiinaan, jälleen kerran

La 12.1.2012, Shantou (CHN)

Navigaattori bussin ikkunassa näytti matkan pituudeksi 333 kilometriä, kun lähdimme kahden maissa iltapäivällä ajamaan Kiinan Shenzhenistä kohti pohjoista ja Shantoun kaupunkia. Kulkuvälineenä oli kiinalainen vuokrabussi jota kuljetti paikallinen kuljettaja. Auto ei tuntunut lainkaan hullummalta, vaikkakaan selvästi Ajokkia pienempi auto ei aivan yhtä tasaisesti kulkenutkaan. Ei ilmajousitusta. Lähes kaikille (olisiko pääluku tällä hetkellä 19) kuitenkin riitti oma kahden hengen paikka, joten tilasta ei ollut bussissa pulaa.

Tällä mennään tällä kertaa.Bussi ilmeisesti vaihtuu Shanghain liepeillä noin viikon päästä. Kuvassa myös auton paikallinen kuljettaja.

Rajanylitys Hong Kongista Kiinan puolelle sujui ongelmitta ja tällä kertaa passit leimautettiin eri asemalla kuin Hong Kongiin tullessa. Tämä Lok Ma Chaun metroasema vaikutti hiljaisemmalta kuin tulopaikka, joten jonottelu jäi hyvin vähäiseksi. Matkatavaroita ei pahemmin viranomaisten puolelta tälläkään kertaa katseltu. Helppoa oli siis jälleen kerran Kiinaan tulo. Ihan kuin Ruotsiin tulisi, kuten eräskin ensimmäistä kertaa Kiinaan saapunut pikavuorolainen totesi.

Perillä Shantoun kaupungissa oltiin illalla seitsemän jälkeen. Päivämatka koostui oikeastaan pelkästään Kiinan rannikon hyväkuntoisista ja uudenoloisista moottoriteistä, joten varsinaisesta siirtymisestä ei paljon kerrottavaa ole. Ensivaikutelma Shantoun kaupungista on perin samanlainen kuin niin monesta muustakin Kiinan kaupungista aiemmin. Keskikokoinen, hyvin Kiinalainen kaupunki. Ei mitään erityistä tai kovasti poikkeavaa. Ensivaikutelmat taitavat jäädä paljolti myös lopullisiksi vaikutelmiksi, sillä matka kohti pohjoista jatkuu taas tänään, aivan kohta.

Facebooktwittermailby feather

2 vastausta artikkeliin ”Hong Kongista Manner-Kiinaan, jälleen kerran

    • Kyllä, bussi on ryhmän oma ja käytössä aina Shanghain lähelle asti, juuri alkaneen viikon loppupuolelle. Opasta ei matkalla mukana ole. Ilmeisesti oppaan pakollisuus liittyi viime kerralla siihen, että olimme liikkeellä omalla, ulkomaille rekisteröidyllä ajoneuvolla.

      Pekingin ilmanlaadusta uutisoidaan näköjään täälläkin, paikallisissa englanninkielisissä uutisissa. Juuri näkemäni uutisen mukaan suositusarvo hyvälle ilmanlaadulle on ilmeisesti 25 ja Pekingin huippuarvo viime päivinä on ollut 900. Sillä lailla…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.