Matka jatkuu kohti pohjoista

Su 6.1.2012,  Sanya (Hainan, CHN)

Matka jatkuu taas tänään. Muutaman tunnin kuluttua ryhmän olisi tarkoitus nousta kiinalaistyyppiseen sleeper-bussiin ja suuntana on tällöin Hong Kongin naapurissa oleva Shenzhenin kaupunki. Bussissa ei ole lainkaan tavallisia penkkejä vaan pelkästään makuupaikkoja ja ilmeisesti matkustajina on oman porukkamme lisäkksi myös paikallisia matkstajia. Etäisyyttä Sanyasta Shenzheniin kertyy tuhannen kilometriä ja aikaa tähän kuluu suunnitelman mukaan lähes vuorokausi.

Tällaiset makuubussit ovat minulle uusi kokemus ja rehellisesti sanottuna suhtaudun niihin hieman epäillen. Toisaalta muut matkalaiset ovat tulleet samantyyppisillä autoilla Kiinassa jo kaksi pätkää, eikä kukaan tunnu suranaisesti tuominneen tällaista matkustustapaa. Saapa siis nähdä, miten käy ja mitkä ovat tunnelmat maanantaiaamuna kun perille pääsemme.

Merellisen Sanyan maisemia. Kaupungissa on paljon tällaisia kanavatyyppisiä vesistöjä.

Sanya osoittautui muuten muutaman täällä vietetyn päivän perusteella suuremmaksi kaupungiksi kuin alun perin olisi ehkä voinut olettaa. Täällä taitaa olla lähes 700 000 asukasta ja selkeäsi muutakin toimintaa kuin pelkkää lomailua. Kuten moni muukin kiinalainen kauunki, myös tämä paikka taitaa kasvaa ja laajentua melkoisella vauhdilla. Korkeiden tornitalojen rakennustyömaita näkyy katukuvassa melko paljon.

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.