Paluu pikavuorolle

Ti 1.1.2013, Nanning (CHN)

Pikavuorolaiset, yhteensä 18 kappaletta, saapuivat eilen kahdessa erässä kätevästi samaan majapaikkaan kuin missä itsekin yövyn, joten porukan löytäminen ei erityistä etsimistä vaatinut. Pääjoukko saapui yöbussilla Kunmigista kun taas pienempi porukka koukkasi Nanningiin Vietnamin Hanoin kautta, josta pääsee kaupunkiin kätevästi yöjunalla.

Koko porukka on siis koolla. Vain bussi ja kuljettaja puuttuu. Saavuin viimevuotiselle Australian Pikavuorolle kesken matkan, ja tuolloin pääsin nauttimaan Jani Laineen ohjastaman Ajokki Royalin kyydistä tasan yhden päivän Malesiassa. Tällä kertaa pikavuoroilu typistyi vielä tästäkin, sillä en tule näkemään bussia edes yhtä tuota päivää, autoa kun ei päästetty Kiinaan. Itse kuski ja kippari Jani Laine puuttuu joukosta, sillä hän ajoi bussin Laosista takaisin Thaimaahan ja koittaa järjestää sille laivapaikkaa Pohjois-Amerikkaan.

Kippari aikoo järjestää itsensä takaisin matkaan viimeistään Hong Kongissa, jossa on näillä näkymin tarkoitus viettää 7.1. – 11.1. Välinen aika. Nanningista matka jatkuu kohti Hainanin saarta ilmeisesti huomenna. Kulkuvälineenä toimii joko paikallinen linjayöbussi tai vaihtoehtoisesti vuokrattu linja-auto. Matka täältä Hong Kongiin tullaankin ilmeisesti taittamaan erilaisia tilapäisjärjestelyjä kuten vuorobusseja hyväksi käyttäen. Loppumatkalle Hong Kongista Pekingiin on ilmeisesti tarkoitus vuokrata oma linja-auto.

Nanningin keskustassa porukkaa piisaa. Kiersin suosiolla useamman sata metriä jotta vältin tämä ylikulkusillan. Liika on liikaa.

Vuosi vaihtui Nanningissa ilman sen kummempaa yleistä juhlintaa. Kiinalainen uusi vuosi kun taitaa olla vasta kuukauden kuluttua. Joku taisi ulkona muutaman raketin ampua, mutta siinä se sitten olikin. Pikavuoromatkalaiset toki juhlistivat vuoden vaihtumista perisuomalaiseen tyyliin. Yleisemmin Nanningissa on pistänyt silmään porukan valtaisa määrä. Välillä jalkakäytävät ovat niin täynnä ihmisiä, ettei niillä pääse etenemään lähes ollenkaan. Lisäksi katuja tukkivat erinäiset ajoradan puolelle pystytetyt myyntipöydät. Tällaista ryysäämistä en muista viime käynniltäni täällä. Mopoja on myös valtava määrä ja oikeastaan ne kaikki toimivat sähköllä eivätkä pidä lainkaan ääntä. Ympärilleen saa katsella ahkerasti ettei joudu näiden hiljaisten kiitureiden jyräämäksi.

Suurmiehet esillä Nanningissa.

Internet-ongelmat alkoivat heti Kiinaan saavuttuani. Täällä nimittäin eivät toimi esimerkiksi Facebook ja Youtube. Myös Googlen palveluita tunnutaan rajoitettavan. Kaikkia hakusanoja palvelu ei suostu hakemaan ja myös gmail tuntuu toimivan vaihtelevasti. Jatkossa nämä seikat saattavat siis vaikeuttaa raportointia ja tämäkin juttu oli aika työlästä saada nettiin, lähinnä hitaiden ja pätkivien yhteyksien takia. Käsittääkseni Skype sentään toimii normaalisti.

 

Facebooktwittermailby feather

2 vastausta artikkeliin ”Paluu pikavuorolle

  1. Kylläpä Nanningin keskusta näyttääkin ruuhkaiselta! Miten noin paljon porukkaa voi edes olla samassa paikassa. Olikohan siellä jokin iso tapahtuma samaan aikaan, vai mikä voisi selittää tuollaisen väkimäärän.

    Onnea toimivien nettiyhteyksien löytämiseen, sitä varmaan tarvitaan! Sääli, ettet pääse nauttimaan Ajokin kyydistä Kiinassa, mutta toivottavasti matkan tämäkin osuus on muuten antoisa.

    • Porukkaa oli kadulla tosiaan välillä ihan järjetön määrä. Ihan meinasi ajoin ahdistamaan ruveta kun tuntui ettei ihmismassassa pääse liikkumaan suuntaan tai toiseen. Mielestäni kaupungissa ei ollut meneillään mitään erityistä, vaan tilanne lienee aina tuo. Jonkun mukaan länsimaisen uudenvuoden aikaan (eli kuvanottopäivänäkin) myös Nanningissa olisi ollut muutama päivä yleistä lomaa. Tästä en tosin ole täysin varma. Vapaapäivä voisi ehkä osin selittää tuota väkimäärää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.