Alku: Tallinnasta Riikaan

Su 16.12.2012, Riika (LV)

Miinus yhdeksän pakkasta, navakka vedet silmiin nostava tuuli sekä tietenkin pimeää, totta kai. Näin alkoi tällä kertaa talvinen, järjestyksessään jo kolmas matkani taivaltaessani sunnuntaisessa aamuhämärässä muutaman kilometrin matkan halki heräilevän Tallinnan linja-autoasemalle. Mutta eipä niin huonoa ettei jotain hyvääkin. Kassi selässäni tuntui kevyeltä ja lähes puolityhjältä. Tämä ei ollutkaan ihme, olivathan lähes kaikki vaatteet päällä. Tai siltä ainakin tuntui.

Läpiajo - Viron raja-asema jää taakse. Eu-rajoilla ei enää pahemmin hidasteta, saati sitten pysähdytä.

Ensimmäisenä etappina oli Riika. Lopullisena tarkoituksenanihan on päästä parin seuraavan viikon aikakana Kiinaan, erinäisiä paikoissa erinäisiä pysähdyksiä tehden. Kaupunkien välinen linja-automatka halki Baltian lumisen maaseudun kesti neljä ja puoli tuntia ja sujui sangen miellyttävissä merkeissä. Bussista löytyi muun muassa ilmainen langaton netti, wc, lukuisia 220 V pistorasioita ja kuumia juomia niin paljon kuin jaksoi juoda. Matka maksoi 18 euroa ja sen sai ostettua kätevästi internetistä. Autossa ei tarvinnut myöskään palella.

Juna kohti Valko-Venäjän Minskiä lähtee puoli seitsemältä illalla. Riikaan aikaa tuhlattavaksi jäi siis viitisen tuntia, mitä tätäkin kirjoittaessani parhaani mukaan teen. Kaikki matkaliputhan olin hankkinut jo etukäteen ennen lähtöä, joten niistäkään ei stressiä ole.

Olen käynyt Riikassa useita kertoja ja todettava on, ettei se liene tähän vuodenaikaan parhaimmillaan. Harmaata vaikutelmaa ei ainakaan vähennä teillä lainehtiva ruskeanmusta tiesuolainen lumisohjo. Viisi tuntia riittää siis mainiosti. Kesällä taasen Riika on mielikuvieni mukaan sangen viehättävä hansakaupunki, viikonloppukohteeksi erinomaisen sopiva.

Jouluista Riikaa.

Katunäkymä keskustasta. Jostain syystä Riikan Double Coffee -ketjun kuppilat ovat tulleet jo aiemmilla vierailuilla hyvin tutuiksi. Tuttavuussuhde jatkui tälläkin kertaa.

Seuraava raportti saattaa antaa odotuttaa itseään, sillä huomisen Minskin internetyhteyksistä minulla ei minkäänlaisia ennakkotietoja ole. Tiistaina Kiovassa yhteyksien pitäisi taas olla kunnossa. Ainakin kaikki netistä katsomani Ukrainan pääkaupungin majapaikat mainostivat kilvan ilmaisia wifi-yhteyksiään. Poikkeaako käytäntö mainostekstistä jää taas kerran nähtäväksi.

Tänään kuunnellaan:

Ultra Bra – Pärnu

Pysähdys linja-autoasemalla: 5 min.

 

Facebooktwittermailby feather

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.